SEO Betyder

SEO Betyder

Har du som har en sida någon gång undrat vad SEO betyder?

Har du en hemsida och någon gång undrat vad SEO betyder? För dem som inte tänkt SEO när de byggt sin hemsida kan detta blogginlägg vara en liten ögonöppnare. Jag tänkte att vi ska gå igenom de vanligaste misstagen många gör när de ska göra en SEO optimering på sin hemsida. För du är långt ifrån ensam om att inte veta vad det innebär att få Google att plocka upp just din hemsida till förstasidan.

Hur fungerar Google?

Google använder sig av sökrobotar – även kallat ”spindlar”. Robotarna använder sig av länkar på hemsidorna för att navigera vidare till undersidor och andra hemsidor. Därefter kategoriseras sidorna efter innehållet och sedan skapas ett index för att veta var allting finns. När du sen söker på ett visst sökord på Google används deras algoritmer för att hitta det du vill se. Google går inte helt ut med hur deras algoritmer fungerar. OM alla visste hur de indexerar och rankar sajter hade det varit lätt att missbruka det för att nå högst. Men självklart är de allra viktigaste parametrarna kända för att kunna SEO optimera. Det är det här SEO betyder. Därför kan det vara bra att ta hjälp av en webbyrå för att ge sin hemsida en skjuts på Google.

Vanliga misstag som många gör

Google gillar inte spam. Det många gör som är direkt fel men som kan kännas som en bra idé att använda sina sökord som många gånger det bara går.
Att använda sitt sökord för många gånger på en sida ser google som spam. Därför är det viktigt att skriva smarta texter där dina specifika ord finns med på ett naturligt sätt.

Tycker du det är tråkigt att skriva texter eller att det tar alldeles för lång tid? Tänk om! Det blir allt vanligare att använda sig av AI (artificiell intelligens) för att autogenerera texter med för att fylla hemsidor med. Dock är dessa texter fyllda av grammatiska fel, konstiga ordföljder och påhittade ord. Detta ser dock sökmotorerna och anser dessa länkar som spam. Kort och gott – lägg tid på att skriva egna texter eller ta hjälp av en copywriter.

Att länka till andra sajter och få länkar tillbaka är bra för att ranka högre. MEN det är av största vikt att länkarna inte länkar till skräpsajter eller irrelevanta sajter. Länka till hemsidor som har hög auktoritet och som kan hjälpa dina besökare.

Du som inte vet vad SEO betyder

SEO betyder Search Engine Optimization som på svenska blir sökmotoroptimering. Det handlar om att optimera en hemsida så att den hamnar högre upp på sökresultaten. Det gör vi genom att ta fram relevanta sökord inom din bransch och sedan gör en SEO optimering. Vi ser till att få med dina sökord i titlar, brödtexter, meta-titlar, meta-texter och i alt-taggar. Det kan låta krångligt och därför rekommenderar vi att ta hjälp av en webbyrå för det.

Dela