Annonsera på Facebook och Instagram

Börja annonsera på Facebook

Som ett komplement till annonsering på Google så finns möjligheten att annonsera på Facebook. Där kan du nå användare som inte aktivt letar efter din produkt eller tjänst. När du skapar en annons på Facebook skapar du en annons med ett specifikt mål. Fördelen är att du kan nå den målgrupp som ditt företag riktar sig till. Du kan själv välja hur mycket pengar du vill satsa på en annons. Till skillnad från Google så betalar du per dag hos Facebook. Väl värt att satsa på om du vill ha en större räckvidd.

Fyra sätt att annonsera på Facebook

Bildannons

Du skapar en annons med en bild och text. Du kan välja att ta en egen bild eller använda en arkivbild. Vi hjälper dig att hitta rätt bild.

Filmannons

I stället för en bild kan du använda dig av ett filmklipp där du kan fånga uppmärksamheten lättare.

Carousel-annons

Räcker inte en bild? Då kan du skapa en carousel-annons där du kan använda 10 bilder eller filmklipp med en unik länk på varje.

Samlingsannons

Om du vill uppmuntra dina kunder till shopping är det den här annonsen bra. Här kan du visa upp dina produkter – anpassade för varje person. Facebook tillåter dig att använda olika dynamiska alternativ.

Annonsera på Facebook

Vill du annonsera på Instagram?

Att annonsera på Instagram är ett bra sätt att nå ut till sin målgrupp. För dig som säljer produkter till yngre målgrupper är det här en bra plattform ska annonsera på. Vi hjälper dig att skapa attraktiva inlägg som vi sedan annonserar. Du väljer själv vilken budget som passar dig och det bästa är att du när som helst kan höja eller sänka din budget utan att skapa en ny annons. Du kan också anpassa annonserna så du får användaren att ta klicka på annonsen.

Hur går din annons?

Självklart följer vi upp din annons och ser över hur den går. Kanske behöver den justeras så den visas för fler eller en annan målgrupp. Vi analyserar och tar tillsammans med dig fram nya vägar att gå om den inte går som du har tänkt.

Tips: Det går att använda samma annons på Facebook och Instagram.